Sajam Energa: Austrijske firme prezentirale nove tehnologije iz energetike

Sajam Energa: Austrijske firme prezentirale nove tehnologije iz energetike

Drugog sajamskog dana Međunarodnog specijaliziranog sajma energetike Energa 2014 koji se u Tuzli održava u periodu od 10.-13. juna 2014. godine, Ured Trgovinskog savjetnika Austrijske ambasade u BiH u saradnji sa Privrednom komorom Austrije, organizovao je Austria Showcase na temu “Energetika i zaštita okoliša”. Tehnike zaštite okoliša i obnovljive energije u budućnosti bit će posebno brzo

Drugog sajamskog dana Međunarodnog specijaliziranog sajma energetike Energa 2014 koji se u Tuzli održava u periodu od 10.-13. juna 2014. godine, Ured Trgovinskog savjetnika Austrijske ambasade u BiH u saradnji sa Privrednom komorom Austrije, organizovao je Austria Showcase na temu “Energetika i zaštita okoliša”.

Tehnike zaštite okoliša i obnovljive energije u budućnosti bit će posebno brzo rastuća industrijska grana, a Austrija u evropskoj usporedbi zauzima vodeću ulogu po pitanju zaštite okoliša. Mnogo preduzeća prepoznalo je tržišne i izvozne šanse te grane, a tehnologije, koje se mogu upotrijebiti za proizvodnju jeftinije i neutralne energije, zauzimaju visoki položaj u austrijskoj privredi.

Dio tih tehnologija prezentirale su firme Voith Hydro GmbH &CoKG, Siemens AG Osterreich, INGRA, Tondach, M-U-T i Schiebel.

“Austrija ima dugoročna iskustva u tehnologijama zaštite okoliša i energije, čak od sedamdesetih godina prošlog vijeka. Do sada je urađeno dosta istraživanja, te ostvaren evidentan napredak u ovim oblastima. Vjerujemo da će tehnologije koje su naše firme danas prezentirale potencijalnim partnerima, unaprijediti ovu oblast u Bosni i Hercegovini”, istakao je Sigmund Nemeti trgovinski savjetnik u Ambasadi Austrije u BiH.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply