Sarajevo: Grijanje i dalje po staroj cijeni

Sarajevo: Grijanje i dalje po staroj cijeni

Vlada Kantona Sarajevo održala je jučer sjednicu, na čijem dnevnom redu se našla i odluka o utvrđivanja cijena toplotne energije. Međutim, ova tačka je povučena sa dnevnog reda, a ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović još u srijedu je najavio kako ona neće biti razmatrana jer se nije uradio socijalni program kojim bi se

Vlada Kantona Sarajevo održala je jučer sjednicu, na čijem dnevnom redu se našla i odluka o utvrđivanja cijena toplotne energije.

Međutim, ova tačka je povučena sa dnevnog reda, a ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović još u srijedu je najavio kako ona neće biti razmatrana jer se nije uradio socijalni program kojim bi se zaštitile najugroženije kategorije stanovništva.

Jučer je Petrović istakao da zbog bolesti ministra rada i socijalne zaštite Muamera Bandića nije bilo moguće utvrditi socijalne mjere koje bi pratile donošenje i realizaciju ovakve odluke.

Da podsjetimo, Vlada će razmatrati poskupljenje grijanja za 23 posto, a ovo je odluka koja je u proteklih nekoliko sjednica trebala biti na dnevnom redu, ali do sada o njoj članovi Vlade nisu raspravljali.

Kad već nije bilo rasprave o grijanju, Vlada je raspravljala o zbirnom izvještaju o poslovanju javnih komunalnih preduzeća za 2012. godinu i to Toplana, Vodovoda i kanalizacije, Parka, Sarajevogasa, Tržnica i pijaca, Rada, Pokopa, Vodostana Ilijaš, Komunalca Hadžići i JKP Trnovo. Vlada je prihvatila izvještaje o poslovanju svih preduzeća, osim izvještaja KJKP Vodovod i kanalizacija i KJKP Park, te je sve materijale uputila zastupnicima Skupštine Kantona na konačno izjašnjavanje, javlja Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu