Siemens za tri mjeseca ostvario 1,37 mlrd EUR profita – Od aprila do juna knjiga porudžbina porasla na 21 mlrd EUR

Siemens za tri mjeseca ostvario 1,37 mlrd EUR profita – Od aprila do juna knjiga porudžbina porasla na 21 mlrd EUR

Neto profit grupacije Siemens, koja proizvodi širok spektar proizvoda od vozova, gasnih i vjetro turbina do medicinske opreme, dostigao je 1,37 mlrd EUR u trećem finansijskom tromjesečju, što je gotovo nepromijenjeno u odnosu na prošlogodišnje rezultate.

Profit iz poslovanja je skočio za 41%, na 2,67 mlrd EUR zahvaljujući prihodima od 19,8 mlrd EUR, što je za 5% više u odnosu na isti period prošle godine.

– Siemens je ostvario nevjerovatne rezultate u izuzetno teškoj situaciji na tržištu – izjavio je generalni direktor kompanije Džo Kezer, upozoravajući istovremeno na mogućnost pogoršanja tržišnih uslova, aludirajući na odluku Britanije da izađe iz EU, terorizam i napete odnose Turske i EU.

Ovakve stvari, kako je dodao, stvaraju neizvjesnost, što izaziva oklijevanje koje za posljedicu ima tešku investicionu klimu i nižu potrošnju. Takvi rizici bi, smatra on, mogli bi da ugroze dijelove poslovanja u predstojećoj finansijskoj 2016/2017.

Ipak, u kvartalu april-jun, vrijednost Simensove knjige porudžbina je porasla na 21 mlrd EUR, što je za 6% više u odnosu na isti period lani i rezultat je snažne tražnje za obnovljivim izvorima energije.

Njemački industrijski gigant povećao je godišnju procjenu profita, nakon snažne tražnje za obnovljivim izvorima energije u drugom tromjesečju.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply