Solarna energija u izbjegličkim kampovima smanjila bi emisije CO2

Solarna energija u izbjegličkim kampovima smanjila bi emisije CO2

Prednosti čiste energije doista ne poznaju granice, a nedavno objavljeni izvještaj u kojem se spominje kako bi solarna energija u izbjegličkim kampovima mogla značajno poboljšati živote njihovih stanovnika, uštediti ogromne količine novca te istovremeno pomoći u smanjenju emisija CO2, dokazuje upravo to. Iz Chatham House-a, organizacije koja je predstavila izvještaj, napominju: “Radi se o problemu

Prednosti čiste energije doista ne poznaju granice, a nedavno objavljeni izvještaj u kojem se spominje kako bi solarna energija u izbjegličkim kampovima mogla značajno poboljšati živote njihovih stanovnika, uštediti ogromne količine novca te istovremeno pomoći u smanjenju emisija CO2, dokazuje upravo to.

Iz Chatham House-a, organizacije koja je predstavila izvještaj, napominju: “Radi se o problemu pristupu energiji. Ove raseljene osobe dio su globalne populacije od 2.9 milijardi osoba koje žive u energetskom siromaštvu te nisu dio inicijativa održivog razvoja i održive energije. Oni se nalaze u sivoj zoni”.

Štoviše, prema rezultatima istraživanja, uvođenje efikasnijih štednjaka i osnovnih solarni lampi u kampove, moglo bi smanjiti energetske troškove za 323 miliona dolara godišnje, što je značajna svota novca, pogotovo za humanitarne agencije koje ionako jedva krpaju kraj sa krajem.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply