Solarna Energija za Abu Dhabi

U pustinjskom emiratu će se graditi solarna elektrana snage 1,1 GW

Prema američkom portalu ‘Renewable Energy World.com’, kineski proizvođač fotonaponske opreme JinkoSolar je u suradnji s japanskim proizvođačem elektroenergetske opreme Marubeni potpisao ugovor o isporuci električne energije iz solarneelektrane koja će se graditi na području Emirata Abu Dhabi u UAE-u.

Osim isporuke električne energije u 25 godina, ugovorom je predviđena i gradnja te upravljanju i održavanju postrojenja također u narednih 25 godina, a potpisan je s abudabijskom elektroenergetskom i vodnoupravnom firmom ADWEC.

Elektrana će se nalaziti u Sweihanu, oko 120 km istočno od Abu Dhabija i imat će snagu čak 1177 MW. Očekuje se da bi komercijalna proizvodnja električne energije iz nove elektrane mogla započeti 2019. godine.

1 comment

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

  • Avinash kaur
    28/06/2019, 7:09 am

    Rigava is a technology-driven firm using the unconventional methods and renewable energy sources merged with the exceptional multi-experienced team generating results that focus on the environment, profitability, cost-effectiveness and most of all a cleaner, better and sustainable future.
    <a href="http://www.rigavagroup.com/"&gt; Best Solar Panel Company in Gurgaon</a>

    REPLY

Marketing

Najnovije

Izdvojeni Video