Spider-Man i WWF ujedinjuju snage u Satu za planet Zemlju

Spider-Man i WWF ujedinjuju snage u Satu za planet Zemlju

Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planet Zemlju, koju već osmu godinu zaredom organizira WWF, vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ove godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj. Zajedničkim snagama, Spider-Man i WWF motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planete. Partnerstvo su najavili Andy Ridley, osnivač inicijative Sat za

Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planet Zemlju, koju već osmu godinu zaredom organizira WWF, vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ove godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj. Zajedničkim snagama, Spider-Man i WWF motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planete.

Partnerstvo su najavili Andy Ridley, osnivač inicijative Sat za planet Zemlju i Jeff Blake, direktor marketinga i distribucije Sony Pictures Entertainment povodom ovogodišnjeg lansiranja najveće volonterske kampanje koja će se održati u subotu 29.03. u 20:30 sati. Tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom svijeta omogućiti da sami iniciraju projekte na području zaštite prirode, kao i da prikupe financijska sredstva potrebna za njihovu provedbu.  

Ove godine, uz samog heroja dugo očekivanog filma “žčudesni Spider-Man 2”, inicijativi Sat za planet Zemlju pridružile su se i zvijezde filma: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, te redatelj Marc Webb

“žPonosan sam što je Spider-Man prvi ambasador superheroj jer upravo tako pokazujemo da svi mi možemo biti superheroji kada postanemo svjesni svojih moći”, izjavio je Andrew Garfield, koji utjelovljuje Spider-Mana u predstojećem nastavku filma. “žSat za planet Zemlju je pokret koji je ostvario veliki  utjecaj diljem svijeta,
zamislite samo što možemo napraviti  sada kad je Spider-Man na našoj strani.”

“žčak i kao pojedincu, Sat za planet Zemlju daje vam mogućnost da inspirirate bilo koga i to ne samo na jedan sat. Postoje odlični projekti širom svijeta koji teže očuvanju planeta i u koje se svi možemo uključiti”, smatra glumica Emma Stone

Marc Webb, redatelj filma “žčudesni Spider-Man 2″, objavio je i listu WWF projekata u Indoneziji koje je podržao u okviru kampanje: spašavanje  sumatranskog tigra, slona, nosoroga i orangutana, kao i njihovog šumskog staništa. “žSat za planet Zemlju je pokret pun superheroja  moćne gomile koja inspirira promjene za dobrobit planeta, zamislite što sve još možemo zajedno učiniti”, istaknuo je.

Sat za planet Zemlju prerastao je u inicijativu u kojoj sudjeluje stotine miliona ljudi širom svijeta u više od 7000 gradova, iz 152 države. Bosna i Hercegovina u spomenutoj inicijativi sudjeluje već 5 godina, te je tako 2013. godine čak 16 BiH gradova ugasilo svoje kulturne znamenitosti na dan proslave. Pored gašenja svjetala, ove godine će se svatko moći uključiti u kampanju putem društvenih mreža i tako podržati brojne globalne kampanje WWF-a.

“žNismo ni sanjali da će Sat za planet Zemlju imati ovakve rezultate. Sada kad imamo Spider-Mana, nadamo se da ćemo motivirati još pojedinaca da postanu superheroji planete i podrže projekte i kampanje širom svijeta”, smatra Andy Ridley iz WWF-a, direktor i osnivač inicijative Sat za planet Zemlju.

Sony Pictures Entertainment podržao je WWF-ov projekt u Kini kojim se pokušava zaustaviti nestanak šuma koje su stanište pande. Sam film “čudesni Spider-Man 2″ predstavlja “najekološkiji” projekt u povijesti Columbia Pictures. Ovaj ekološki pristup prisutan je u svim fazama stvaranja filma kako u snimanju tako i u produkciji.

 

 

 “Sat za planet Zemlju” 2014. održat će se od 20:30
do 21:30 u subotu 29. marta

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply