Ulaganja u HE Pirot 10 do 20 miliona eura

Ulaganja u HE Pirot 10 do 20 miliona eura

HE Pirot najmlađa hidroelektrana u Srbiji stara 23 godine, koja radi prilikom vršnog opterećenja elektroenergetskog sistema zemlje Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je ulaganja u osavremenjavanje hidroelektrane Pirot vrijedna 10 do 20 miliona eura. Mihajlovićeva je, prilikom obilaska te hidroelektrane, rekla da će se sigurno raditi na ulaganju u savremeniju opremu, kako bi ta vršna hidroelektrana radila još

HE Pirot najmlađa hidroelektrana u Srbiji stara 23 godine, koja radi prilikom vršnog opterećenja elektroenergetskog sistema zemlje

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je ulaganja u osavremenjavanje hidroelektrane Pirot vrijedna 10 do 20 miliona eura.

Mihajlovićeva je, prilikom obilaska te hidroelektrane, rekla da će se sigurno raditi na ulaganju u savremeniju opremu, kako bi ta vršna hidroelektrana radila još efikasnije.

Prema njenim riječima, tek treba da se razgovara sa međunarodnim finansijskim institucijama kako bi se obezbijedio neophodan novac. “Poslovodstvo EPS-a i ministarstvo će raditi na planu ulaganja u HE Pirot, i moguće je da će to već biti sastavni dio ovogodišnjeg plana poslovanja EPS-a, koji uskoro treba da bude usvojen”, rekla je.

Ona je podsjetila da je HE Pirot najmlađa hidroelektrana u Srbiji stara 23 godine, koja radi prilikom vršnog opterećenja elektroenergetskog sistema Srbije.

Mihajlovićeva je ukazala da postoji problem u saradnji između lokalne samouprave i rukovodstva HE Pirot u vezi eksproprijacije zemljišta, što usporava projekte hidroelektrane, i najavila da će Ministarstvo energetike posredovati u rješavanju tih problema.

 

(Tanjugbiz.rs)

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu