Svjetski dan vjetra

Svjetski dan vjetra

Svjetski dan vjetra je globalni događaj koji se događa 15. juna svake godine. Taj dan predstavlja značenje vjetra, njegove snage i mogućnosti koje ima da promijeni naš svijet. Vjetroelektrane su u pogonu u više od 75 zemalja širom svijeta i generišu energije iz čistog i obnovljivog izvora vjetra! Hiljade pojedinaca su uključeni u proizvodnju energije

Svjetski dan vjetra je globalni događaj koji se događa 15. juna svake godine. Taj dan predstavlja značenje vjetra, njegove snage i mogućnosti koje ima da promijeni naš svijet.

Vjetroelektrane su u pogonu u više od 75 zemalja širom svijeta i generišu energije iz čistog i obnovljivog izvora vjetra!

Hiljade pojedinaca su uključeni u proizvodnju energije iz vjetra, ali za mnoge ljude, energija vjetra je jedna velika misterija. Svjetski dan vjetra je dan kad građani mogu posjetiti vjetroelektrane, susreti stručnjake, sudjelovati u događajima i saznati sve što želje o energiji vjetra.

Evropsko udruženje za vjetroenergiju – EWEA – i Global Wind Energy Council – GWEC – koordiniraju Svjetskim danom vjetra kroz mrežu partnera.

Ova manifestacija je počela na europskom nivou u 2007. godini, a u 2009. je postala globalna. Svakog 15. juna hiljade javnih događanja se organizira u cijelom svijetu.

Å ta se dogodilo prošle godine?
Više od 220 događaja organiziralo se u 30 zemalja širom svijeta.
Saznajte više u klikom ovdje.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply