Tešanj u projektu prikupljanja sitnog elektronskog otpada

Tešanj u projektu prikupljanja sitnog elektronskog otpada

Općinski načelnik Suad Huskić, direktori 9 osnovnih i 3 srednje škole sa područja općine Tešanj, direktor firme EKO SERVIS i Udruženje EKO MLADI potpisali su Sporazum o prikupljanju baterija, sijalica i sitnog elektronskog otpada.

Radi se o projektu: Kada se reciklira, priroda profitira, koji su podržali Ministarstvo za saobraćaj, komunikacije i okoliš ZDK i Općina Tešanj.

Općina Tešanj će u cilju podrške projektu za sve osnovne i srednje škole na području općine obezbijediti neophodnu infrastrukturnu podršku što će činiti osnovne pretpostavke za učešće škola u projektu organizovanog prikupljanja baterija, sijalica i sitnog elektronskog otpada.

Ovo je nastavak uspješnog projekta koji realiziramo već sedmu godinu – prikupljanje PET ambalaže, u okviru kojeg je prikupljeno skoro tri miliona PET boca. To pokazuje da smo svjesni važnosti ovog projekta i da volimo svoju sredinu. Vjerujem da ćemo i u narednim godinama vrlo uspješno nastaviti sa realizacijom oba projekta, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Osnovne i srednje škole će putem učenika i osoblja škole raditi na prikupljanju baterija, sijalica i sitnog elektronskog otpada, te provoditi edukaciju u okviru postojećih aktivnosti koja će doprinositi promovisanju recikliranja.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply