Tuzla: Međunarodni sajam i konferencija “Energa 2014″³

Tuzla: Međunarodni sajam i konferencija “Energa 2014″³

Međunarodni specijalizirani sajam energetike “Energa 2014″ i Međunarodna konferencija “Energa 2014″ bit će održani od 10. do 13. juna u Tuzli. Ova dva značajna događaja vezana za energetski sektor u Bosni i Hercegovini i po mnogo čemu jedinstvena u ovom dijelu Evrope, i ove godine će okupiti više od 60 izlagača iz devet evropskih zemalja u okviru sajamskih

Međunarodni specijalizirani sajam energetike “Energa 2014″ i Međunarodna konferencija “Energa 2014″ bit će održani od 10. do 13. juna u Tuzli.

Ova dva značajna događaja vezana za energetski sektor u Bosni i Hercegovini i po mnogo čemu jedinstvena u ovom dijelu Evrope, i ove godine će okupiti više od 60 izlagača iz devet evropskih zemalja u okviru sajamskih aktivnosti, a na konferenciji gotovo  200 učesnika i brojne stručnjake iz sektora energetike, te istraživačko razvojnih i obrazovnih institucija, koji će kroz 55 izlaganja prezentirati svoja istraživanja, iskustva i dostignuća u energetskom sektoru.

Svečano otvaranje sajma “žEnerga” bit će održano  u SKPC-u Mejdan u 11.00 sati, a sajam će otvoriti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH.

Svečano otvaranje konferencije “žEnerga” bit će održano 10. juna u  Hotelu Tuzla u 19.30 sati.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply