U BiH struja nešto jeftinija nego prošle godine

U BiH struja nešto jeftinija nego prošle godine

Prosječna cijena električne energije s uključenim svim taksama za domaćinstva, koja troše između 2.500 i 5.000 kilovat sati godišnje, u prvom polugodištu u BiH je iznosila 15,50 feninga po kilovat satu, što je za 0,7 posto manje nego u drugom polugodištu prošle godine. Prosječna cijena električne energije bez poreza na dodatu vrijednost za industriju, koja troši između

Prosječna cijena električne energije s uključenim svim taksama za domaćinstva, koja troše između 2.500 i 5.000 kilovat sati godišnje, u prvom polugodištu u BiH je iznosila 15,50 feninga po kilovat satu, što je za 0,7 posto manje nego u drugom polugodištu prošle godine.

Prosječna cijena električne energije bez poreza na dodatu vrijednost za industriju, koja troši između 500 i 2.000 megavat sati godišnje, u prvom polugodištu iznosila je 12,77 feninga po kilovat satu, što je za 0,4 odsto manje nego u drugom polugodištu lani.

Prosječna cijena prirodnog gasa sa uključenim svim taksama za domaćinstva, u prvom polugodištu iznosila je 27,9 KM po gigadžulu i nepromijenjena je u odnosu na drugo polugodište 2013. godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

U navedenom periodu, prosječna cijena prirodnog gasa bez poreza na dodatu vrijednost za industriju iznosila je 28,9 KM po gigadžulu i nepromijenjena je u odnosu na drugo polugodište prošle godine.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply