U Neumu od 15. do 19. Septembra savjetovanje o velikim električnim sistemima

U Neumu od 15. do 19. Septembra savjetovanje o velikim električnim sistemima

Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme CIGRÉ organizira 11. savjetovanje koje će biti održano u Neumu od 15. do 19. septembra. Cilj savjetovanja je da u stručnoj i naučnoj zajednici budu predstavljena i raspravljana iskustva o svim područjima planiranja, održavanja i razvoja elektroenergetskih sistema. Organizatori ističu da je održavanje i razvoj stručne i naučne zajednice u

Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme CIGRÉ organizira 11. savjetovanje koje će biti održano u Neumu od 15. do 19. septembra.

Cilj savjetovanja je da u stručnoj i naučnoj zajednici budu predstavljena i raspravljana iskustva o svim područjima planiranja, održavanja i razvoja elektroenergetskih sistema.

Organizatori ističu da je održavanje i razvoj stručne i naučne zajednice u ovome području preduvjet pouzdane proizvodnje, prijenosa i korištenja električne energije kao odlučujućeg faktora moderne civilizacije.

Na 11. savjetovanju biti će raspravljano 140 stručnih i naučnih radova koje potpisuju 322 autora i koautora iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Ti radovi bit će izloženi i raspravljani na sjednicama šesnaest studijskih komiteta.

U program savjetovanja uključena su tri izlaganja o općim pitanjima bosanskohercegovačke elektroenergetike, te više izložbi i stručnih predstavljanja kompanija iz BiH i svijeta.

Organizatori ovog savjetovanja očekuju oko 400 domaćih i stranih učesnika.

U toku savjetovanja bit će održani brojni radni sastanci stručnih i naučnih radnika s predstavnicima privrede, političkih zajednica i obrazovnih organizacija.

Tim povodom u Sarajevu će sutra biti održana konferencija za medije kojoj će prisustvovati i članovi Upravnog odbora Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRÉ na čelu s predsjednikom Rusmirom Mahmutćehajićem, saopćeno je iz te organizacije.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply