U Njemačkoj priključena najveća fotonaponska elektrana na krovu

U Njemačkoj priključena najveća fotonaponska elektrana na krovu

Njemačka kompanija WIRSOL dovršila je izgradnju najveće njemačke fotonaponske elektrane postavljene na krovu. Elektrana ukupne snage 8,1 MW nalazi se na jugu Njemačke. Pfenning logistics projekat se nalazi na krovu distribucijskog centra kompanije Pfenning logistics, u mjestu Heddesheim, a sastoji se od 33.000 fotonaponskih modula postavljenih na površini od 0,11 km2. Prošlog mjeseca elektrana je spojena na elektroenergetsku

Njemačka kompanija WIRSOL dovršila je izgradnju najveće njemačke fotonaponske elektrane postavljene na krovu. Elektrana ukupne snage 8,1 MW nalazi se na jugu Njemačke.

Pfenning logistics projekat se nalazi na krovu distribucijskog centra kompanije Pfenning logistics, u mjestu Heddesheim, a sastoji se od 33.000 fotonaponskih modula postavljenih na površini od 0,11 km2. Prošlog mjeseca elektrana je spojena na elektroenergetsku mrežu.

Vlasnik grupacije Pfenning, Karl-Martin Pfenning, izrazio je zadovoljstvo što će centar proizvoditi vlastitu električnu energiju čime će godišnje uštedjeti 5.171 tona emisija.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu