U Tuzli danas predstavljanje rezultata obuke osoba sa invaliditetom za proizvodnju solarnih sistema

U Tuzli danas predstavljanje rezultata obuke osoba sa invaliditetom za proizvodnju solarnih sistema

Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla, u sklopu projekta ”Zapošljavanjem do pune integracije”, danas će predstaviti ciljeve i očekivane rezultate obuke osoba s invaliditetom za proizvodnju i ugradnju solarnih sistema. Ovakvim načinom osposobljavanja osoba s invaliditetom, da samostalno proizvode i instaliraju solarne sisteme, otvara se veća mogućnost bržeg i dugoročnog zapošljavanja, te povećava njihova

Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla, u sklopu projekta ”Zapošljavanjem do pune integracije”, danas će predstaviti ciljeve i očekivane rezultate obuke osoba s invaliditetom za proizvodnju i ugradnju solarnih sistema.

Ovakvim načinom osposobljavanja osoba s invaliditetom, da samostalno proizvode i instaliraju solarne sisteme, otvara se veća mogućnost bržeg i dugoročnog zapošljavanja, te povećava njihova konkurentnost na otvorenom tržištu rada, saopćeno je iz CRP-a.

Obuku pohađa 15 nezaposlenih osoba s invaliditetom, podijeljenih u dvije radne grupe, a proizvedeni kolektori će biti postavljeni na objekat Centra za djecu sa višestrukim potrebama ”Koraci nade”, a služit će za zagrijavanje vode u bazenu za rehabilitaciju.

Obuku vodi certificirani savjetnik za energetsku efikasnost Ismet Salihović, CRP voditelj Tima za obnovljive izvore energije.

Projekt finansiraju Centri civilnih inicijativa, a sufinansiraju Općina Tuzla, Federalni zavod za zapošljavanje i Centralno grijanje Tuzla.

Konferencija za novinare će biti održana u CRP radionici.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu