Ugraditi solarne panele ili ne? Google vam može uraditi proračun efikasnosti

Ugraditi solarne panele ili ne? Google vam može uraditi proračun efikasnosti

Poznati softverski gigant ponudio je uslugu proračuna po kojem se može ustanoviti da li je vaša kuća pogodna za postavljanje solarnih panela.

Obzirom da je kupovina solarnih panela, u posljednjih nekoliko godina, postala pristupačnija većem broju ljudi, mnoga domaćinastva odlučuju se za primjenu ovog ekološkog načina generisanja energije. Ipak, nisu sve kuće jednako pogodne za efikasan rad solarnih panela. Kako se ljudi ne bi izlagali trošku, koji neće imati željene rezultate, Google je pokrenuo program Project Sunroof koji proračunava procenat efikasnosti dijelovanja solarnih panela na svakoj pojedinačnoj kući.
Project-Sunroof-01-630x354
Project Sunroof je online alat koji pomaže ljudima da odluče da li da investiraju u ugradnju solarnih panela na svojoj kući ili ne.
Project-Sunroof-02-630x354
Ovaj alat, koristeći već postojeće Google Earth podatke, analizira niz specifičnosti određenog prostora i pruža korisnicima željenu informaciju o efikasnosti panela na njihovom krovu.
Project-Sunroof-03-630x321
Project Sunroof u obzir uzima uticaj sijenki, vremenskih uslova oblasti kroz duži vremenski period, poziciju krova, kao i sve moguće godišnje položaje Sunca u odnosu na dati krov.
Project-Sunroof-04-630x335

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply