Veća proizvodnja alternativne od nuklearne energije u prvom kvartalu 2011.

Veća proizvodnja alternativne od nuklearne energije u prvom kvartalu 2011.

U najnovijem izdanju Mjesečnog pregleda energije, objavljenom od strane Uprave za informacije o energiji, otkriva se da je proizvodnja energije iz obnovljivih izvora u SAD-u bila veća od proizvedene energije iz nuklearnih elektrana. Izvještaj također ukazuje da su alternativni izvori energije gotovo izjednačeni s domaćom proizvodnjom nafte. Prema časopisu Domaće gorivo, u promatranom razdoblju (kvartal 1/2011.), “energija

U najnovijem izdanju Mjesečnog pregleda energije, objavljenom od strane Uprave za informacije o energiji, otkriva se da je proizvodnja energije iz obnovljivih izvora u SAD-u bila veća od proizvedene energije iz nuklearnih elektrana.

Izvještaj također ukazuje da su alternativni izvori energije gotovo izjednačeni s domaćom proizvodnjom
nafte.

Prema časopisu Domaće gorivo, u promatranom razdoblju (kvartal 1/2011.), “energija proizvedena iz obnovljivih izvora energije (biomasa / biogoriva, geotermalna, solarna, hidro, vjetro) generiraju 2,245 kvadrilijun BTUs energije što je ukupno 11,73 % proizvedene energije u Americi. Tokom istog razdoblja, obnovljivi izvori energije su nadmašili proizvodnju nuklearne energije za 5,65 %. Energija proizvedena iz obnovljivih izvora je 77,15 % izjednačena sa domaćom proizvodnjom sirove nafte.”

Solarna energija je porasla za 104,8 %, dok je vjetroenergija porasla za 40,3 %. Kapaciteti hidroenergije su
povećani za 28,7 %, dok je geotermalne porasla za 5,8 %. Nuklearna energija je imala blagi rast proizvodnje, istaknuto je u članku. 

U totalu, udio obnovljivih izvora energije ima rast za nešto više od 15 % u poređenju s istim razdobljem u 2010. i 25 % u poređenju s istim razdobljem u 2009.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply