Vlada ZDK-a dala saglasnost za učestvovanje u projektu Energetska efikasnost u BiH

Vlada ZDK-a dala saglasnost za učestvovanje u projektu Energetska efikasnost u BiH

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Ministarstva zdravstva, dala saglasnost nadležnim ministarstvima za učestvovanje u projektu “Energetska efikasnost u BiH”, koji će se putem Međunarodne asocijacije za razvoj finansirati iz kredita Svjetske banke. Usvojena je i lista objekata javnih ustanova iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Ministarstva zdravstva, dala saglasnost nadležnim ministarstvima za učestvovanje u projektu “Energetska efikasnost u BiH”, koji će se putem Međunarodne asocijacije za razvoj finansirati iz kredita Svjetske banke.

Usvojena je i lista objekata javnih ustanova iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, koji će biti uključeni u ovaj projekt u prvoj godini implementacije. Na prioritetnoj listi Federalnog ministarstva prostornog uređenja nalazi se 14 objekata s područja ZDK-a.

Za učešće u projektu “Energetska efikasnost u BiH” uključeni su Osnovna škola “Ivan fra Frane Jukić” i Mješovita srednja škola “Stjepan Radić” u Usori, osnove škole “Safvet- beg Bašagić”, “Mula Mustafa Bašeskija” i “Kulin ban” iz Visokog, “21. mart” u Matuzićima, “Musa Ćazim Ćatić” Zenica, “Hamdija Kreševljaković” i “15. april” u Kaknju, zatim “Prva osnovna škola” i Gimnazija “Rizah Odžečkić” u Zavidovićima, Osnovna škola “Gazi Ferhad-beg” Jablanica kod Tešnja, Srednja mješovita škola “Žepče” Žepče i Opća bolnica Tešanj.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply