Zašto je Nissan LEAF najbolji zeleni automobil svijeta 2018.?

Zašto je Nissan LEAF najbolji zeleni automobil svijeta 2018.?

Novi Nissan LEAF osvojio je titulu Najboljeg zelenog automobila na svijetu na Salonu automobila u New Yorku.

Nissan LEAF druge generacije potpuno je izmijenjen u odnosu na prethodnika, a te su ga promjene učinile prvim potpuno električnim vozilom koje je ponijelo tu nagradu od osnivanja ove kategorije nagrada 2016 godine. Novi Nissan LEAF spaja veći domet s novim dizajnom i dodatnom opremom razvijenom u sklopu Nissanove strategije inteligentne mobilnosti, uključujući ProPILOT Assist, papučicu e-Pedal, automatsko kočenje u nuždi i druge, a u prodaji je već danas.

Ponosni smo što smo od predstavljanja Nissana LEAF 2010. prodali više od 300.000 električnih vozila diljem svijeta i time smanjili utjecaj na okoliš“, izjavio je Daniele Schillaci, izvršni potpredsjednik globalnog odjela marketinga i prodaje, odjela za razvoj vozila bez emisija i baterija te predsjednik Nissanova upravljačkog odbora za Japan, Aziju i Oceaniju. “Ponosni smo što je ovaj cijenjeni žiri prepoznao naše napore i nastavljamo širiti viziju Nissanove inteligentne mobilnosti.

Žiri je pri odabiru u obzir uzeo ukupan utjecaj vozila na okoliš, uključujući emisije izduvnih gasova i potrošnju goriva. Prethodna generacija Nissana LEAF proglašena je Svjetskim automobilom godine 2011. i još uvijek je jedino električno vozilo koje je u 14 godina održavanja izbora osvojilo tu prestižnu nagradu.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu