Fazlić: Izgradnja hidroelektrana na Uni i Uncu je završena priča

Fazlić: Izgradnja hidroelektrana na Uni i Uncu je završena priča

Saradnja Grada Bihaća i Javnog preuzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine primjer je kako se lokalne zajednice stavljaju na raspolaganje državnim kompanijama od strateškog interesa, istaknuto je tokom susreta generalnog direktora Elektroprivrede BiH Bajazita Jašarevića s gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem.

Zahvalivši se na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, direktor Jašarević kazao je da će Elektroprivreda nastaviti s projektima na području Bihaća s ciljem poboljšanja elektro-energetske mreže i usluge prema krajnjim korisnicima.

Potvrdio je da se na sastanku razgovaralo o izmjenama postojećih kantonalnih zakonskih propisa koji se odnose na naplatu koncesije za proizvodnju električne energije dobivene iz HE Kostela koje sada stvaraju pravne pretpostavke za izdvajanje sredstava po tom osnovu za Grad Bihać.

Također, razgovarano je o projektu rekonstrukcije mosta prema Brekovici, osiguravanju električne energije za poslovnu zonu i povratnička naselja na teritoriji Bihać.

Istaknuvši da na današnjem sastanku nije bilo, niti će biti ikad razgovora o izgradnji hidrocentrala na Uni i Uncu, gradonačelnik Fazlić je kazao da je to za aktuelnu administraciju i građane Bihaća završena priča, dodajući da se o tim stvarima više neće raspravljati.

Naglasio je da će se razgovarati o projektima koji za cilj imaju kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom potrošača na teritoriji grada Bihaća te ostalim projektima kojima će se omogućiti razvoj grada, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu