Moguća saradnja Elektroprivrede RS i austrijskih kompanija

Moguća saradnja Elektroprivrede RS i austrijskih kompanija

Uprava Elektroprivrede Republike Srpske razgovarala je juče sa predstavnicima 12 austrijskih kompanija, koji u Trebinju borave u okviru privredne misije "Potencijali Hercegovine", prenosi Radio Trebinje.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje ERS-a, radi se o kompanijama koje se bave različitim oblastima interesantnim za energetski sektor, od proizvodnje i opreme za naše hidroelektrane, termoelektrane i solarna postrojenja, do firmi koje se bave primjenom metoda za kvalitetnije angažovanje zaposlenih.

– Predstavnici eminentnih austrijskih kompanija pokazali su interesovanje za ulaganja u elektro energetski sektor, a na ovom sastanku prezentovali su mogućnosti saradnje i investiranja u ERS. Sa stanovišta energetike Republika Srpska je ocijenjena kao odličan ambijent za investiranje jer su cijene električne energije za sve kupce vrlo povoljne i znatno niže u odnosu na region, istakli su delegati austrijskih kompanija koja imaju predstavništva u Srpskoj – navedeno je u saopštenju.

Uprava Elektroprivrede RS predstavila je gostima već započete kao i planirane hidronergetske projekte od strateškog značaja za razvoj ERS i Republike Srpske.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply