Izrada projekata

Imate ideju a niste u mogućnosti zaokružiti je u formu projektnog prijedloga? Energis Vam može pomoći da pretvorite tu ideju u projektni prijedlog s kojim možete aplicirati za sredstva za implementaciju.

Feasibility studije (studije isplativosti)

uključujući Tehno-ekonomske analize sa parametrima profitabilnosti, kao što su: neto ušteda, period vraćanja investicionog ulaganja, period otplate investicionog ulaganja, neto sadašnja vrijednost, stopa neto sadašnje vrijednosti, interna stopa rentabilnosti, itd..

Naše

usluge

Našim klijentima obezbjeđujemo širok spektar tehničke pomoći u oblasti unapređenja energetske efikasnosti sa primarnim ciljem da damo doprinos razvoju društva Bosne i Hercegovine.

Energetska istraživanja i analize

Vršimo energetska istraživanja i analize u oblasti obnovljive energije i energetske efikasnosti u svim sektorima.

Razvoj pilot projekata

u oblasti obnovljive energije, poboljšanje energetske efikasnosti, upravljanja okolišem i otpadom

Savjetovanje o bh. i EU zakonskoj regulativi

savjetodavne usluge o bh. zakonskoj regulativi u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije

Obuke / osposobljavanja

sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije Energis organizuje obuke i osposobljavanja zaposlenicima javnih ustanova, malim i srednjim preduzećima te studentima i nezaposlenim osobama.

Energetski pregledi/auditi

usluge energetskog audita (pregleda) objekata (kućanstva, industrija, zgrada) sa jednostavnim i složenim procesima sa termovizijskim snimcima