Nissan i Eaton omogućili su pouzdanu i svima dostupno skladištenje energije za kućanstvo uz “xStorage HOME”

Nissan i Eaton omogućili su pouzdanu i svima dostupno skladištenje energije za kućanstvo uz “xStorage HOME”

Div automobilske industrije Nissan i jedna od vodećih firmi za upravljanje električnom energijom, Eaton, udružili su snage i predstavili novi uređaj za pohranu energije u kućanstvu – osmišljen kako bi bio najpouzdaniji i najdostupniji na tržištu. "xStorage HOME" potpuno je integrirani sistem za pohranu energije koji korisnicima omogućuje upravljanje načinom i vremenom upotrebe energije u vlastitom domu.

Kada se uređaj poveže s obnovljivim izvorima energije kao što su solarni paneli ili izvorom napajanja za kućanstvo, on korisnicima omogućuje uštedu na računima za komunalne usluge zato što se puni kada je dostupna obnovljiva energija ili kada je električna energija jeftinija (npr. tokom noći) te zatim tu pohranjenu energiju otpušta kada su potražnja i troškovi visoki. Ako je kuća opremljena solarnom tehnologijom, korisnici mogu za svoje kućanstvo upotrebljavati čistu energiju pohranjenu u sistemu xStorage HOME te na taj način ostvariti uštedu novca zato što je izbjegnuta potrošnja električne energije tokom više dnevne tarife.

Sistem za pohranu/skladištenje energije u kućanstvu korisnicima također nudi rješenje za pomoćno napajanje, koje sprječava nestanak struje – idealno u vrijeme velikog opterećenja elektroenergetske mreže. Osim toga, korisnici mogu ostvariti i dodatni prihod prodajom pohranjene energije elektroenergetskoj mreži kada su potražnja i troškovi visoki.

Uređaj xStorage HOME je tvornički proizveden integrirani sistem koji jamči sigurnost i performanse prilikom pohrane i distribucije čiste energije korisnicima. Nakon što ga ovlašteni instalater postavi, uređaj je spreman za upotrebu te ga korisnici mogu jednostavno priključiti i pokrenuti. Također je omogućeno povezivanje s pametnim telefonom kako bi korisnici mogli promijeniti izvor energije dodirom gumba.

Paul Willcox, direktor tvrtke Nissan Europe, izjavio je: “Došlo je vrijeme da potrošači dobiju fleksibilnost te mogućnost upravljanja načinom i vremenom upotrebe energije u svojim domovima. Novo rješenje xStorage HOME spaja Nissanovu stručnost u području dizajna vozila i tehnologije proizvodnje pouzdanih akumulatora s Eatonovim vodećim položajem u području kvalitete električne energije i elektrotehnike te donosi dojmljivo rješenje reciklirane akumulatorske baterije. Želimo da pohrana energije svima bude zanimljiva i dostupna. Ona potrošačima donosi stvarnu korist te istovremeno omogućuje pametnije i održivije upravljanje električnom energijom za elektroenergetsku mrežu.“.

Uz visoku funkcionalost i specifikacije, pri dizajniranju sistema xStorage HOME također smo imali na umu estetiku i jednostavnost upotrebe kako bi se uređaj bez problema uklopio u kućno okruženje. Za dizajn su zaslužni stručnjaci iz firme Nissan Design Europe, UK, koji su poznati po dizajnu i stilskom oblikovanju vozila svjetske klase.

Novi uređaj daje održivi “drugi život” Nissanovim akumulatorima za električna vozila (EV) nakon završetka njihovog “prvog života” u automobilu, a pokreće ga dvanaest Nissanovih baterijskih modula za električna vozila. Ovaj sistem ima potencijal revolucioniranja načina na koji upravljamo upotrebom energije u svojim domovima, omogućujući dodatnu fleksibilnost i višestruku uštedu.

Cyrille Brisson, potpredsjednik odjela za marketing firme Eaton Electrical EMEA, izjavio je: “Suradnja u razvoju između firmi Eaton i Nissan omogućila nam je optimizaciju troškova razvoja i proizvodnje te potrošačima možemo ponuditi dobro integrirano rješenje. Naš sistem korisnicima ćemo dostaviti potpuno spreman za upotrebu i sa svim potrebnim elementima, uključujući kable i instalaciju koju će izvršiti ovlašteni profesionalac, po početnoj cijeni od 4.000 eura za nazivnu snagu od 4,2 kWh. Pravila firme uključuju izbjegavanje skrivenih dodatnih troškova i smanjenje ukupne nabavne cijene u odnosu na druga rješenja u ponudi.

Obje firme dobro su poznate u Europi, Africi i na Bliskom istoku. Eatonova mreža uključuje više od 1.000 distributera koji surađuju s kvalificiranim instalaterima u 77 država. Potrošačima omogućujemo pristup, pohranu te upotrebu čiste energije na siguran i učinkovit način u udobnosti vlastitog doma.”

Novi sistem xStorage HOME označava početak dugoročne obveze tvrtki Nissan i Eaton za proširenje asortimana rješenja za pohranu energije dostupnih privatnim i poslovnim korisnicima. Sistem će se moći unaprijed naručiti od rujna 2016. za konfiguraciju s jednofaznim napajanjem te u drugoj polovini 2017. za konfiguraciju s trofaznim napajanjem. Nissan i Eaton očekuju prodaju više od 100.000 uređaja xStorage HOME u sljedećih pet godina, a potražnja potrošača za ovom vrstom tehnologije nastavlja rasti.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply