Nove investicije u projekte solarne energije u Mostaru, Jablanici i Neumu

Nove investicije u projekte solarne energije u Mostaru, Jablanici i Neumu

U Dubrovniku je potpisan Ugovor o realizaciji projekta IRENE -Interregional Renewable & Energy effiiciency network - Program INTERREG IPA CRO-BIH-MNE, vrijedan oko 1,9 mil EUR, prenosi Manager.

Projekt IRENE potpisan je 1. juna, a trajat će 30 mjeseci pod liderstvom Agencije za razvoj Zadarske županije Zadre Nove. Projekt će se implementirati u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Osim Zadre Nove kao vodećeg partnera, na projektu u ulozi partnera su Zadarska županija, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, Grad Mostar, Eko Centar Delfin i Općina Tivat.

– Cilj projekta je doprinijeti zaštiti i očuvanju prirode poticanjem održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima putem zajedničkog razvoja i umrežavanja lokalnih sustava upravljanja energijom i poticanja energetske efikasnosti i korištenje sistema obnovljivih izvora energije u javnom sektoru – priopćeno je iz REDAH-a.

Dodatnu prekograničnu vrijednost ovog projekta predstavlja razvoj zajedničke mrežne baze podataka projekata i omogućavanje razvoja novih inicijativa, kao i ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sistema i jednog solarnog sistema na lokacijama u Zadru, Mostaru, Jablanici, Neumu, Tivtu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinju, Vinjeracu, Gajinama, Galovcu i Privlaki.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu