Klijent

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH

Godina

2015 - 2016

Škola energije i otpada

Učenici osnovnih škola predstavljaju ciljnu grupu koja ima najveći kapacitet za apsorpciju novih informacija i znanja. Međutim, obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini ne pruža adekvatno znanje kroz praktične primjere na polju zaštite okoliša i energetske efikasnosti. Zbog ovog pristupa u edukaciji djece, djeca često nisu zainteresirani za ove teme. Od malih nogu važno je da se stvori svijest kod djece o značaju uštede energije, obnovljivim izvorima energije i zaštiti životne sredine.

S tim u vezi, uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis zajedno sa partnerom Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom – SERDA započeo je projekat “W&E School” – Škola energije i otpada.

Škola energije i otpada ima za cilj da, kroz interaktivna predavanja i radionice, upozna djecu u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo sa osnovnim mjerama energetske efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i upravljanjem otpadom, a sa ciljem uštede energije i uvođenja reciklaže na području Kantona Sarajevo.

Kategorije
  • Energetska efikasnost
  • Obnovljivi izvori energije
  • Klimatske promjene
  • Edukacija