ŠAROVIĆ: Najveću korist od reformi u energetici imaće potrošači

ŠAROVIĆ: Najveću korist od reformi u energetici imaće potrošači

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je BiH tek na početku kada je riječ o liberalizaciji tržišta električne energije i da predstoji dug put reformi od kojih će koristi imati energetski sektor, a najviše potrošači.

Šarović je naglasio da je BiH u protekle dvije godine učinila pomak kada je riječ o regulatornom okviru za električnu energiju, ali da kasni zbog složenosti sistema i sporosti u donošenju odluka u odnosu na susjedne zemlje, što je čini neravnopravnom na globalnom tržištu.

On je na konferenciji “Prilike i izazovi za komercijalne potrošače električne energije”, koju su u Sarajevu organizovali Ambasada Velike Britanije u BiH i britanska kompanija Alfa Energy Group, istakao da su u protekle dvije godine u fokusu interesovanja Ministarstva regulatorni okvir i transpozicija evropskih direktiva u oblasti električne energije.

– Tu su i nastojanja da se nadoknadi izgubljeno kada je riječ o obavezama spram Energetske zajednice i, naravno, liberalizacija tržišta električne energije u BiH koja je centralna tema ove konferencije – dodao je Šarović.

2 comments

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

Marketing

Najnovije

Izdvojeni Video