Zbog čega je naglo porasla proizvodnja energije iz OIE u sjeverozapadnoj Kini?

Zbog čega je naglo porasla proizvodnja energije iz OIE u sjeverozapadnoj Kini?

Došlo je do velikog rasta korištenja energije iz obnovljivih izvora u sjeverozapadnoj kineskoj Autonomnoj regiji Xinjiang Ujgur. Sudeći prema firmi State Grid Xinjiang Electric Power Co. Ltd. u regiji je u prvih devet mjeseci 2018. godine vjetar generirao 27,81 milijardu kilovat sati električne energije, a solarna energija 9,07 milijardi kilovat sati energije.

Ta regija u kojoj ima puno obnovljivih izvora energije predvodnik je u njihovu korištenju u Kini te kapacitet novih izvora energije trenutačno iznosi 27 miliona kilovata.

Industrija obnovljivih izvora energije u Kini se brzo razvija. Iz Administracije za energetiku su rekli kako je do kraja 2017. ukupni kapacitet postrojenja za obnovljivu energiju dosegnuo 650 miliona kilovata, što označava povećanje od 14 posto u usporedbi s 2016. godinom. Obnovljivi iznori energije, koji također uključuju vodu i biomasu, u protekloj su godini generirali 1,7 trilion kilovata električne energije, što čini 26,4 posto ukupne električne energije Kine.

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu