Želite znati koliko emisija CO2 napravite vožnjom automobilom?

Želite znati koliko emisija CO2 napravite vožnjom automobilom?

Zajednički istraživački centar Europske komisije razvio je internetski alat kojim se građanima olakšava procjena potrošnje goriva i emisija CO2 prilikom svakodnevnog putovanja automobilom na posao ili odlaska automobilom na godišnji odmor, priopćeno je iz Bruxellesa.

Alat za zelenu vožnju (Green Driving Tool) razvijen je kao potpora inicijativama Komisije za dekarbonizaciju saobraćaja u Europi.

Taj interaktivni internetski instrument omogućuje procjenu potrošnje goriva i emisija CO2 za pojedinačna putovanja automobilom na temelju varijabli kao što su klasa automobila, snaga motora, vrsta goriva i stil vožnje.

“Alat za zelenu vožnju koji je razvio Zajednički istraživački centar Europske komisije potrošačima olakšava donošenje informiranijih odluka vezanih uz prijevoz automobilom te im pokazuje kako smanjiti emisije CO2 i potrošnju goriva. Iz tog je primjera odlično vidljivo kako nauka može poduprijeti ciljeve politika te ponuditi praktične alate za rješavanje društvenih izazova i davanje veće kontrole građanima”, rekao je Tibor Navracsics, savjetnik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport nadležan za Zajednički istraživački centar.

1 comment

Na temu energetska efikasnost u zgradarstvu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

  • Damjanikus
    15/02/2017, 1:29 pm

    Green Driving Tool je odlicna ideja, ali mislim da bi generalno mnogo bolje i uspesnije bilo kada bi automobili na elektricnu energiju bili dostupni siroj populaciji, a isto tako kada bi zazivelo kretanje automobila na vodeni "pogon". Tada se o ovome ne bi moralo misliti.

    REPLY

Marketing

Najnovije

Izdvojeni Video