Beč otvara vrata za umrežavanje kompanija i startupa na međunarodnom nivou

Bečka poslovna agencija (Vienna Business Agency) poziva sve kompanije i startupe, koji žele proširiti svoje poslovanje na međunarodnom nivou, na virtualnu turneju “Open Vienna – A Thriving Startup Ecosystem”. Online sesija, koja se održava 28. aprila 2021, od 9.15 – 13.30 u sklopu konferencije ViennaUP’21, pružit će svim učesnicima priliku da istraže inovativni duh austrijske prijestolnice.

Program događaja obuhvata praktičan uvid u izlazak preduzeća na inostrano tržište, otvaranje GmbH odnosno d.o.o. korak po korak, detalje o mogućnostima finansiranja i sufinasiranja poslovnih poduhvata u Beču i konsultacije 1:1 sa stručnjacima Poslovne agencije Grada Beča (Vienna Business Agency).

Sudionici će također saznati kako mogu proširiti svoje poslovanje čak i u ovim izazovnim vremenima te dobiti priliku za širenje mreže kontakata u Beču. Učešće je besplatno. Svi zainteresovani se mogu registrovati na početnoj stranici događaja (https://bit.ly/OpenVienna21). U cilju što preciznijeg spajanja sa odgovarajućim sagovornicima i što boljeg umrežavanja sa ostalim učesnicima odnosno kompanijama, neophodno je detaljno popuniti profil za prijavu. Poznati uspješni bečki startupi kao što su TourRadar, Kaleido AI ili Gurkerl, fintech akcelerator Elevator Lab i mnogi drugi već čekaju.

Banner: Wirtschaftsagentur Wien

Preuzeto: EurocommPR 

 

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.