Bečka poljoprivredna komora razvila regionalni brend

Bečka poljoprivredna komora razvila je regionalni brend “Stadternte Wien” koji je predstavljen javnosti 11. maja 2021. godine u bečkoj gradskoj vijećnici. Cilj brenda je lakše prepoznavanje poljoprivrednih proizvoda bečkog porijekla i visokog kvaliteta.

 Beč ima jedinstvenu i raznoliku poljoprivredu. Regionalnim brendom “Stadternte Wien“ planira etiketirati svoje visokokvalitetne proizvode. Novi brend razvila je Bečka poljoprivredna komora u saradnji sa agencijom “Magistris” i predstavila 11. maja 2021. zajedno s gradonačelnikom dr. Michaelom Ludwigom i gradskim vijećnikom za okoliš Jürgenom Czernohorszkym.

 “S novim regionalnim brendom “Stadternte Wien”, koji se fokusira na kvalitetu i bečko porijeklo, održiva kupovina postaje još jednostavnija za sve Bečlije!” naglašava gradonačelnik Michael Ludwig. Urbana poljoprivreda u Beču i okolini je dobro razvijena. Među 645 poljoprivrednih preduzeća u austrijskoj prijestolnici njih 207 proizvodi povrće, 197 vino, 161 se bavi ratarstvom, zatim su tu farme za uzgoj cvijeća i ukrasnog bilja, stočarstvo, voćarstvo i šumarstvo. 

 Svjetski poznato bečko vino uzgaja se na 637 hektara. Sa ukupno 29.270 tona krastavaca (podatak iz 2019.) i udjelom od 65,3 posto u ukupnoj austrijskoj proizvodnji ovog povrća, Beč se smatra „glavnim gradom krastavaca“ Austrije. “Proizvodi bečke urbane poljoprivrede visokog su kvaliteta i zagarantovano ne sadrže GMO, a zahvaljujući kratkim transportnim rutama doprinose očuvanju okoliša i klime u našem gradu,” rekao je vijećnik Czernohorszky.

Autor fotografije: PID/Christian Jobst

Preuzeto: EurocommPR

 

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.