EMT Solar lider na tržištu projektovanja i izgradnje solarnih elektrana u BiH

EMT Solar je bosanskohercegovačka kompanija specijalizirana za projektovanje, servis i izgradnju solarnih fotonaponskih elektrana. Osnovana je 13. novembra 2019. godine u Bosanskoj Krupi, gdje je ujedno i sjedište kompanije. Kompaniju je osnovao Ekrem Mušić, stručnjak i dugogodišnji iskusni poznavalac oblasti solarne energije i solarnih elektrana, čije je međunarodno iskustvo doprinjelo razvoju kompanije. U EMT Solar-u rade i djeluju iskusni projektanti i inženjeri elektrotehnike, a neki od njih su uspješno radili i na izgradnji i projektovanju prvih solarnih elektrana u Bosni i Hercegovini.

Sa iskustvom od preko 100 MW izgrađenih postrojenja u Europi, EMT Solar je lider u promociji solarne energije u izgradnji solarnih postrojenja, od malih do najvećih kapaciteta. Mreža saradnika se u toku 2020. godine proširila i na ostale gradove u BiH, te kompanija djeluje u Banja Luci, Mostaru, Zenici i Tuzli. Početkom 2021. godine, kompanija otvara kancelariju u Sarajevu, kako bi nastavila promoviranje dobre prakse i približavanje solarne energije svim građanima i investitorima u Bosni i Hercegovini.

”Pored činjenice da gradimo solarne elektrane visoke kvalitete i durabilnosti po najvišim svjetskim standardima građenja, trenutno smo u fazi izgradnje solarne elektrane na teritoriji Goražda gdje smo upravo isporučili specijalnu podesivu konstrukciju – prvu ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Posebnost ove konstrukcije je ta što zadovoljava ekstremne uslove pogona na lokaciji koja je preko 1.100 metara nadmorske vidine, zadržavajući funkcionalnost sezonskog podešavanja. Također, naglašavamo da je konstrukcija rezultat domaće proizvodnje rađena na najmodernijim mašinama od europskog primarnog čelika. Ovaj projekat smo razvili uz tehničku podršku USAID-a, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo’’ – kazao je direktor kompanije, Ekrem Mušić.

Potaknuti stanjem u oblasti solarne energije i obnovljivih izvora, a najviše nedovoljnom informiranošću investitora i javnosti, EMT Solar je početkom 2021. godine pokrenuo specijalizirani stručno-informativni web portal za oblast solara, pod nazivom Solarno NET. U sklopu portala moguće je pratiti dešavanja, kako iz Bosne i Hercegovine i regiona, tako i iz Europe i svijeta o solarnoj energiji, zakonima. Na portalu je moguće pronaći sve neophodne stručne i vrlo korisne informacije o tome kako se pravilno gradi jedna solarna elektrana, te koje su mogućnosti za njihovu izgradnju kroz neizostavne i vrlo zanimljive infografike.

Za više informacija posjetite www.solarno.net ili nas pozovite na broj telefona 033/444-310

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.