Google Maps postaju “zelene”: Vozače će usmjeravati na ekološki najprihvatljivije rute

Od juna Googlova aplikacija Maps počinje upozoravati vozače da putuju kroz zone s niskim emisijama u Njemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Španiji i Velikoj Britaniji, u kojima su neka vozila zabranjena.

Googleova aplikacija Maps započet će usmjeravati vozače duž ruta za koje se procjenjuje da stvaraju najniže emisije ugljika na temelju prometa, padina i drugih čimbenika, objavila je kompanija u utorak.

Google, jedinica Alphabet Inc, priopćila je da će se ova funkcija pokrenuti tijekom ove godine u Sjedinjenim Državama a potom i u drugim zemljama kao dio obveze da svojim uslugama pomogne u borbi protiv klimatskih promjena.

“Za otprilike polovinu ruta smo u mogućnosti pronaći ekološki prihvatljiviju opciju s minimalnim ili nikakvim vremenskim troškovima”, rekao je Russell Dicker, direktor proizvoda u Googleu.

Google je rekao da izvodi relativne procjene emisija ispitivanjem različitih tipova vozila i tipova cesta, oslanjajući se na uvide američkog Nacionalnog laboratorija za obnovljivu energiju (NLOE). Podaci o cesti dolaze iz automobila s Street Viewom, kao i iz zraka i satelitskih snimaka.

Preuzeto: mreza-mira/net 

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.