UNDP poziv pet firmi za učešće u Izazovu dekarbonizacije – U planu ekološka rješenja za održivo poslovanje

Projekat “Podrška pripremi za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora”, kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), a finansira Švedska, poziva sva zainteresovana mala i srednja preduzeća iz BiH da se prijave za učešće u “Izazovu dekarbonizacije”.

(Foto: LanaElcova/shutterstock)

Ovom intervencijom nastojimo identifikovati i uključiti pet preduzeća iz BiH i pomoći im da iz krize izađu jači sa pametnim (smart) rješenjma, te se teži uspostavljanju održivih pristupa za buduće poslovne operacije kroz pilot-provođenje konkretnih kratkoročnih intervencija koje će doprinijeti dekarbonizaciji njihovih poslovnih operacija, navodi se na sajtu Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo.

Izazov dekarbonizacije za mala i srednja preduzeća će doprinijeti održivom i zelenom oporavku privatnog sektora u BiH kroz pružanje podrške preduzećima liderima uključenim u Izazov u:

– Smanjenju njihovog energetskog intenziteta;
– Prijelazu sa fosilnih goriva na goriva iz obnovljivih izvora;
– Kontroli emisija stakleničkih gasova
– Kontroli emisija zagađivača zraka.

Cilj Izazova je podržati preduzeća u osmišljavanju konkretnog pristupa dekarbonizaciji njihovih poslovnih operacija.

Proces pružanja pomoći će trajati od aprila do septembra 2021. godine.

Indikativni finansijski okvir podrške po preduzeću iznosi do 30.000 KM (uz minimalni doprinos primatelja sredstava granta u iznosu od 30%).

Rok za dostavljanje onlajn prijava ističe u ponoć 21. aprila 2021. godine. Sve prijave koje pristignu nakon ovog roka neće biti uzete u razmatranje.

Više informacija o pozivu možete pogledati OVDJE.

Preuzeto: mreza-mira/net 

Ova objava je dio projekta “Istraživanje potencijala solarne energije na krovnim površinama gradskih zona za unaprjeđenje kvalitete zraka u FBiH ” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.