13. Austrijski samit u biciklizmu

U vrijeme klimatskih promjena i sve viših temperatura potrebna su nova rješenja u transportnom sektoru i saobraćaju. Oko 500 stručnjaka iz Austrije i Evrope raspravljat će o njima u Beču krajem marta 2020. godine. Organizatori su obezbijedili povoljnije učešće za nevladine organizacije, studente i zainteresovane iz Jugoistočne Evrope.

“Biciklizam je sastavni dio zaštite klime u naseljima, opštinama i gradovima. Zajedno želimo da iz raznih uglova rasvijetlimo i diskutujemo o mogućostima vožnje bicikla u borbi protiv klimatskih promjena”, rekao je Martin Blum, direktor Bečke agencije za mobilnost.

Zvanična kotizacija iznosi 49 eura za oba konferencijska dana 30. i 31. mart 2020. godine. Registracija je moguća odmah! U okviru konferencije predviđene su ekskurzije a u nedjelju 29. marta sa početkom u 11 sati u Beču će se održati biciklistička parada na koju se pozivaju svi učesnici konferencije.

Registracija i više informacija na: https://www.fahrradwien.at/oesterreichischer-radgipfel-2020/information-english/

Ovakve i slične aktivnosti u Austriji spadaju pod klimatsku i energetsku strategiju, koja uključuje i provedbu “Master plana biciklizma”. Cilj je povećati udio biciklizma u saobraćaju do 2025. godine sa 7 na 13 %. U Austriji je 40 % putovanja automobilom i dalje ispod pet kilometara, što je idealna udaljenost za bicikle.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.