Beč – 13.000 kvadratnih metara za budućnost

Pametne naočale, simulatori za javni prijevoz ili povoljna energetska riješenja, u proširenju tehnološkog centra Aspern Seestadt-a „tz2“ su te vizije već postale stvarnost.

Proširenje centra pod nazivom „tz2“ iznosi dodatnih 5.600 m2 namijenjenih za umrežavanje kompanija i spada u ekspanziju vodećeg urbanističkog projekta u Evropi, izgradnju komercijalnog parka od 13.000 kvadratnih metara.

Kompanije i start-upovi u „tz2“ mogu pronaći opremljene kancelarijske prostore, individualno prilagodljive prostore za proizvodnju sa visinom stropa do 4m, terene za vanjski rad, kao i zone za sastanke. Po prvi put u Austriji se u „tz2“ uvodi prirodno sunčevo svjetlo kao izvor svjetlosti u prostorijama bez prozora koje se sprovodi pomoću kablova sa optičkim vlaknima.

Sve to dijelom spada u aktivnosti koje pokriva Privredna agencija Beča. Informacije o ovom projektu i drugim aktivnostima se ove godine mogu dobiti direktno na četvrtoj ediciji Sarajevo Unlimited-a, najvećeg regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva.

Vienna Business Agency aktivno radi na stvaranju pozitivne poslovne klime za kompanije i start-upove u Beču, učestvuje u kreiranju prilika i sudjeluje u umrežavanju. Svake godine se zahvaljujući i tom radu u Beču osnuje 9.000 kompanija.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.