Čiji je Marijin Dvor?

Cilj tribine je pokretanje diksusije o trenutnoj politici prostornog uređenja Sarajeva i njenim posljedicama, uključujući društveno i ekonomski neopravdanu bjesomučnu gradnju visokih objekata, uništavanje zelenih površina i javnih prostora i zabrinjavajuće zagađenje životne sredine.

Nadamo se učešću svih građana koji žele bolje Sarajevo, koji nisu zadovoljni trenutnim stanjem u svom gradu, u svojim mjesnim zajednicama i svojim naseljima. Tribina je prilika za razmjenu mišljenja i argumentovanu diskusiju svih zainteresovanih građana, posebno onih koji se pokušavaju suprotstaviti negativnim trendovima, uključujući stručnjake i stručnjakinje iz oblasti arhitekture, prostornog planiranja, javnih politika, demokratskih institucija, društvenih sistema i td.

Nadamo se da će tribina građanima omogućiti da kroz slobodnu razmjenu provjerenih i potpunih informacija formiraju vlastito mišljenje o postojećem trendu stihijskog razvoja grada i da će ih ohrabriti da se aktivnije uključe u borbu za usvajanje odgovornih lokalnih i gradskih politika prostornog uređenja i planiranja.

Srijeda, 26. februar u 18.30, SARTR

Više informacija: https://www.facebook.com/events/2638420596437048/

Preuzeto: Mreža za izdradnju mira

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.