Europska sedmica održive energije u BiH

Nakon uspjeha prošlogodišnje manifestacije održane na Trgu djece Sarajeva pod nazivom “Moja kuća budućnosti” koja je privukla preko 10.000 posjetilaca i veliku medijsku pažnju Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti Energis je ponovo dobio ekskluzivno partnerstvo u obilježavanju Europske sedmice održive energije u BiH. Fokus ovogodišnje manifestacije je educiranje građanstva o mogućnostima uštede energenata primjenom mjera energetske efikasnosti.

Europska sedmica održive energije (European Union Sustainable Energy Week EUSEW) će u BiH biti obilježena promovisanjem efikasnog korištenja energije u domaćinstvima kroz internet kampanju pod nazivom “žEnergetska efikasnost rješenje za rast cijena energenata”. Osnova akcije je internet kampanja na Energis.ba portalu uz podršku marketinga Google i Facebook-a. Kampanja je usmjerena prema mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine koji treba da modeliraju i kreiraju opšte mišljenje o energetskoj efikasnost u budućnosti. Prateće aktivnosti ove kampanje uključuju pojavljivanje u medijima, te promovisanje EUSEW-a na Festivalu energetske efikasnosti u Sarajevu.

Podršku kampanji EUSEW-a su dali Fabulas doo, Profine BH doo, STEG doo, Knauf doo, Partner MKF, Fragmat izolirka doo i CAC doo koji ujedno predstavljaju ekonomski prihvatljiva rješenja dostupna na našem tržištu.

Energis već dvije godine djeluje sa sloganom “˜iniciramo energetsku efikasnost”™, te je u sklopu EUSEW kampanje pokrenuta nagradna igra sa ciljem kreiranja novog slogana uz nagrade za najkreativnije posjetioce Energis.ba portala. Više informacija o učešću u nagradoj igri možete preuzeti ovdje.

Europska sedmica održive energije predstavlja najnovije inovacije u energetskoj efikasnosti i tehnologijama obnovljivih izvora energije, politici i praksi kroz raznovrsni program događaja širom Europe. Tokom EUSEW-a u Briselu će biti predstavljena bh. kampanja na glavnoj manifestaciji koja obuhvata debate, konferencije i izložbe. U organizaciji Europske komisije i drugih institucija, glavni događaj ima za cilj okupiti predstavnike industrije, znanstvenike i donositelje odluka koji ujedno nude idealne prilike za umrežavanje.

Jedan značajnih događaja Sedmice održive energije je ceremonija dodjele ‘Nagrada Europske održive energije’ (Sustainable Energy Europe Awards). Pomenuta ceremonija se također održava u Briselu koja prepoznaje najbolje projekte u kategorijama komunikacija, učenje, putovanje, izrada, lifestyle i konzumiranje u protekloj godini.

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.