GGF obezbjedio 25 miliona eura od OeEB za nastavak zelenog finansiranja

OeEB će dodatnom investicijom pomoći GGF-u da nastavi da razvija projekte obnovljivih izvora energije (OIE) i unapređuje energetsku efikasnost i efikasnost korišćenja resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susjedstva Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Kao jedan od vodećih finansijera zaštite klime, OeEB se fokusira na zemlje sa niskim i srednjim dohotkom kako bi im se pomoglo da razvijaju sopstvene održive izvore energije i smanje zavisnost od uvoza nafte, kao i da efikasnije koriste energiju i druge resurse, čime postaju konkurentnije.

Domet ove nove investicije biće tim veći zahvaljujući aktivnostima na izgradnji kapaciteta kroz Instrument tehničke pomoći. Instrument tehničke pomoći podržava napore GGF-a da dostigne cilj unapređenja energetske efikasnosti, OIE i efikasne upotrebe resursa tako što jača kapacitete partnerskih institucija koje obezbjeđuju dugoročan domet finansiranih mjera.

Olaf Zymelka, predsjednik GGF-a, izjavio je: „Dodatna investicija koju je obezbjedio OeEB podržava posvećenost GGF-a zelenim izvorima energije i efikasnosti resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susjedstva Evropske unije. Naše dugotrajno partnertsvo je od neizmjernog značaja za uspjeh GGF-a i mi smo ponosni što nam je OeEB povjerio sredstva koja su nam neophodna da uspješno obavljamo misiju borbe protiv klimatskih promjena“.

„Borba protiv klimatskih promjena je gorući problem sa kojim se suočavamo. U skladu s tim, dva cija u srži strategije OeEB su zaštita klime i veća upotreba obnovljivih izvora energije. Vrlo smo zadovoljni nastavkom našeg uspješnog partnerstva sa GGF-om, koji ima iste te ciljeve i posvećen je izgradnji zelenije budućnosti“, rekla je Sabine Gaber, član izvršnog odbora OeEB.

Preuzeto sa: balkangreenenergynews.com

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.