Godina dana promocije energetske efikasnosti

Energis je, povodom obilježavanja godišnjice rada, organizirao susret sa partnerima koji je održan 28. aprila 2011. godine.

Tom prilikom projekt menadžer Centra Malik Ramić je prezentirao aktivnosti u proteklih 12 mjeseci kao i aktivnosti koje su se desile u okviru nedavno obilježene Sedmice održive energije EU (EUSEW) kako u Bosni i Hercegovini tako i širom Evrope.

Fuad Strik, predsjednik Skupštine Energis-a, je ukratko predstavio planirane aktivnosti na razvijanju svijesti i implementaciji mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u narednom periodu i izrazio zadovoljstvo postignutim u proteklom periodu.

Nakon izlaganja uručena su i priznanja partnerima koji su podržali obilježavanje manifestacije “Moja kuća budućnosti”, prve
bosanskohercegovačke manifestacije u okviru EUSEW-a.

Izuzetno veliki interes za manifestaciju, te više od 10.000 posjetilaca manifestacije su razlog zadovoljstva partnera ostvarenim rezultatima. Zahvalnice su primili: Njemačko društvo za međunarodnu saradnju Otvoreni regionalni fond (GIZ ORF); Grad
Sarajevo; Profine BH, STO Percon; Viessmann BiH; Krivaja TMK; Raiffeisen Banka; BHT1, RSG i RSG1; Sarajevo-X.com te Newevent.

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja efikasnosti Energis nastavlja napore u ispunjavanju svoje misije i još jednom koristi priliku da pozove sve zainteresovane kompanije i pojedince na međusobnu saradnju na uspostavljanju održivog društva u Bosni i Hercegovini. Prezentacije sa obilježavanja godišnjice možete preuzeti ispod.

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.