Grantovi za mlade zaštitnike životne sredine

OBLAST:
Zaštita životne sredine

OPIS
U 2020. godini, sedam mladih ljudi iz svih krajeva svijeta biće proglašeni mladim šampionima Zemlje. Pobjednici će dobiti početni kapital za finansiranje svojih projekata, intenzivnu obuku i mentorstvo prilagođeno potrebama projekta kako bi oživjeli svoje ideje koje će imati pozitivan uticaj na ekologiju. U okviru programa, UN pozivaju umjetnike, naučnike, ekonomiste, preduzetnike iz svih oblasti koji imaju ideje i održive projekte za zaštitu životne sredine i zeleniju budućnost. Nagrade koje se dodjeljuju uključuju novčanu nagradu u iznosu od $15,000, $9,000, prisustvo sastancima na visokom nivou u okviru UN, publicitet i prepoznatljivost putem medija, pristup društvu eksperata koji nude savjete i mentorstvo i učešće u programima obuke za preduzetnike.

USLOVI
U prvoj fazi procesa selekcije, sve aplikacije će ocjenjivati tim eksperata iz Ujedinjenih nacija i to na osnovu sledećih kriterijuma: pozitivan uticaj koji ideja može imati na životnu sredinu i društvo i finansijska održivost; dokaz da je kandidat znatiželjan, hrabar i svestran; posvećenost ideji, odnosno dokaz da kandidat radi na projektu minimum 6 mjeseci do dana prijave za grant; potvrda od strane osobe koja preporučuje kandidata. Kandidati koji apliciraju za grant moraju biti starosne dobi između 18 i 30 godina. Svaki kandidat mora imati minimum 6 mjeseci rada na projektu do dana prijave za konkurs. Takmičenje je otvoreno za ljude iz cijelog svijeta.

NAČIN PRIJAVE
Da bi konkurisali, kandidati su u obavezi da se registruju putem maila, na sledećoj adresi: https://www.unenvironment.org/youngchampions/apply

ROK ZA PRIJAVU:

10. april 2020. godine
Detaljnije na: https://www.unenvironment.org/youngchampions/

Izvor: mladiinfo.me

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.