Ideathon – covIDEJA 2020

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Bit Alijansa uz podršku ostalih partnera organizuju ovaj „ideathon“ s namjerom da se šira javnost uključi u rješavanje palete problema koje je pandemija uzrokovala.

Izazovi koji su trenutno pred nama donose i nešto pozitivno, kao što su solidarnost i inovativne ideje koje mnogi ljudi širom planete Zemlje nesebično dijele kako bi se što prije prevazišla kriza. CovIDEJA 2020 je prilika da i ti učiniš upravo to za Bosnu i Hercegovinu!

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Bit Alijansa uz podršku ostalih partnera organizuju ovaj „ideathon“ s namjerom da se šira javnost uključi u rješavanje palete problema koje je pandemija uzrokovala.

Možeš da predložiš ideje koje će omogućiti da se nešto poduzme odmah ili predložiti ideju koja će pomoći pri kreiranju dugoročnijih rješenja u bližoj i daljoj budućnosti.

Učestvovati mogu osobe svih uzrasta, pojedinačno ili u timu, neformalne grupe, organizacije civilnog društva, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice i mediji.

Kriteriji prema kojima će se odlučivati koje ideje su najbolje:

  • Najveći broj glasova
  • Žiri
  • „Game-changer“
  • Originalnost
  • Promjena ponašanja
  • Održivost

Nagrade za  najbolje ideje su :

  • Pozitivan uticaj na društvo

Najveća nagrada jeste osjećaj ispunjenosti saznanjem da tvoja ideja ima značajan društveni uticaj na krizu prouzrokovanu COVID-19 virusom, te da si predlaganjem svoje ideje pomogao/la da mnogi žive svoj život zdravije i kvalitetnije.

  • Priznanje

Pobjedničke ideje će se promovisati putem društvenih mreža, te profesionalnih i partnerskih mreža širom zemlje.
Tri (3) najbolje ideje u svakoj od dvije kategorije tj. Poduzmimo nešto sada i Zamislimo bolje sutra će dobiti i novčane nagrade, i to:

1. mjesto: 3,000 KM (2 X)

2. mjesto: 2,000 KM (2 X)

3. mjesto: 1,000 KM (2 X)

Nagrada se dodjeljuje jednoj osobi ili entitetu za najbolju ideju. Ukoliko si maloljetan/tna potreban ti je pismeni pristanak roditelja/staratelja koji možeš uključiti u svoju aplikaciju kroz upload dokumenta u dijelu prijave. Izjava o saglasnosti može biti napisana slobodnim stilom, ali mora biti potpisana od strane jednog roditelja/staratelja. Ukoliko baš tvoja ideja bude jedna od najboljih, novčana nagrada će biti uručena tvojim roditeljima ili starateljima.

  • Podrška implementaciji

Partneri će prihvatiti najbolje ideje i omogućiti njihovu implementaciju. Sve ideje i rješenja će također biti dostupne za podršku svim zainteresovanim akterima: predstavnicima investitora, međunarodne zajednice i civilnog društva. Galerija ideja ostat će javno dostupna gdje će svi moći da vide sve ideje koju prikupljene tokom dvije sedmice trajanja covIDEJE 2020, a na platformi ćeš moći pratiti i sve ideje koje budu implementirane na području cijele Bosne i Hercegovine.

  • Nagrade ni u kom obliku ne obavezuju podnosioca ideje na implementaciju iste nakon ovog poziva.

IMAŠ IDEJU? PODIJELI JE SA SVIJETOM!

Ideju možete prijaviti putem linka .

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.