Internet kampanja “˜Energetska efikasnost rješenje za rast cijena energenata”™

Internet kampanja ‘Energetska efikasnost rješenje za rast cijena energenata’ u sklopu drugog obilježavanja Europske sedmice održive energije (EUSEW) u Bosni i Hercegovini je održana sa velikim uspjehom na zadovoljstvo organizatora i partnera kampanje.

Tokom petnaest dana trajanja kampanje građani BiH su dobili detaljne informacije o prezentiranim mjerama energetske efikasnosti i o tehnologijama obnovljivih izvora energije.

Ono što posebno raduje je spremnost građana za implementaciju mjera, međutim nedostatak znanja i kvalitetne tehničke podrške predstavlja glavnu prepreku. Upravo ova kampanja je pokušala premostiti navedene prepreke povezujući građane sa liderima u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije u Bosni i Hercegovini. Ostaje da vidimo koliko će projekata biti zaista implementirano i koji su razultati tih projekata, ali na osnovu povratnih informacija očekujemo značajniju primjenu navedenih mjera u BiH.

Organizator kampanje Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti Energis se i ovom prilikom zahvaljuje svim posjetiocima kampanje kao i pokroviteljima i partnerima “žEnergetska efikasnost rješenje za rast cijena energenata”: Grad Sarajevo, Profine BH, Fabulas doo, FRAGMAT izolirka doo, Cac doo (Llumar), Knauf Insulation doo, Osram, i Mikrokreditnoj fondaciji Partner, kao i medijskim partnerima klix.ba.  

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.