Izvanredne ocjene konferencije

Konferencija “žEnergetska efikasnost u graditeljstvu” koja je održana u sklopu Sedmice održive energije EU u Sarajevu 12. aprila 2011. godine, okupila je veliki broj bosanskohercegovačkih stručnjaka iz oblasti arhitekture, građevine, mašinstva i elektrotehnike.

Predavači na konferenciji su bili profesor Ljubomir Miščević sa Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i gdin. Harald Heuwieser član Društva pasivnih kuća u Beču koji su u svom izlaganju predstavili standard pasivnih kuća, kao i širu sliku kretanja trendova u oblasti energetske efikasnosti i očuvanja okoliša.

Uvodna izlaganja su održali gdin. Erdal Trhulj, ministar Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i gdin. Fuad Strik ispred Energis-a – organizatora Sedmice održive energije EU u BiH. Gdin. Trhulj i gdin. Strik su se složili da energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije moraju imati značajniju ulogu u energetskoj strategiji Bosne i Hercegovine i da promocija ovih mjera i prezentacija mogućih efekata predstavljaju tek prvi korak prema implementaciji te strategije.

Učesnici konferencije su bili zamoljeni da anonimno ocjene konferenciju, što je učinilo 135 od 229 učesnika. Analiza pokazuje da je preko 45% učesnika dalo ocjenu A+++, što najbolje potvrđuje aktuelnost teme i kvalitet predavača. Ocjene su rangirane u po uzoru na energetske certifikate Europske unije, pa tako je najveća ocjena A+++ a najmanja D.

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti Energis se zahvaljuje partnerima pokroviteljima konferencije: GIZ ORF, Grad Sarajevo, STO Percon, Profine BH, Krivaja TMK, Viessmann BiH, Raiffeisen Bank, kao i medijskim partnerima Sedmice održive energije SarajevoX, RSG i RSG1, te BHT1.

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.