Jablanica: Posađeno 500 sadnica crnog bora i 125 sadnica smrče

U akciji pošumljavanja koja se provodila na dvije lokacije u općini Jablanica sudjelovali su učenici i članovi ekološke sekcije Srednje škole Jablanica i članovi Udruženja građana ”Zlatno putovanje” Jablanica.

U ovoj akciji Općina Jablanica osigurala je 500 sadnica crnog bora dok je UNDP BiH osigurao 125 sadnica smrče.

Cilj inicijative je bio da se u centralnom i širem području općine izvrši sadnja novih sadnica u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa koji se obilježava 13. oktobra 2020. godine.

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini pokrenuo je inicijativu kojom je želio ukazati na važnost očuvanja okoliša i potrebu angažmana šire zajednice kako bi se ublažili uticaji klimatskih promjena, u kojoj je Općina Jablanica partner u okviru UNDP BiH “Inicijative za zeleniju i održivu budućnost” (Go Green Pledge).

Preuzeto: Mreža mira

Ova objava je dio projekta „Green Rural Interethnic Development“, koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.