Klimatska ofanziva bečke elektroprivrede “Wien Energie”

Preduzeće za snabdijevanje električnom energijom “Wien Energie” donijelo je odluku da obnovi svoj cjelokupan vozni park ekološki prihvatljivim vozilima kako bi nastavilo davati doprinos u borbi za zaštitu klime. Stoga su za jedan sektor nabavili 48 automobila marke Kia e-Niro.

Službena vozila distribucije “Wien Energie” u prosjeku pređu 350.000 kilometara godišnje. Prelaskom na nova vozila emisija ugljen-dioksida će se smanjiti za preko 50.000 kilograma.

Često se u vezu sa električnim automobilima dovode kratke relacije i mal domet. U praksi je to u većini slučajeva zanemarivo. “Više od 90 % vožnji su relacije kraće od 50 kilometara. Tu distancu prosječno električno vozilo može da pređe između pet i šest puta nakon jednog potpunog punjenja. Tako se mogu obaviti i duže službene vožnje bez problema, a po povratku u firmu, ostavite e-vozilo da se napuni“, objašnjava Michael Schtrebl direktor Wien Energie.

Uključujući ovu posljednju nabavku električnih automobila „Wien Energie“ posjeduje 70 električnih vozila od ukupno 100 vozila u voznom parku. Kako bi vozila bila apsolutno funkcionalna u garažama preduzeća postavljeno je skoro 70 dodatnih stanica za punjenje isključivo ekološkom strujom. Cilj preduzeća je potpuni prelazak na električni pogon gdje god je to moguće.

Preuzeto: EurocommPR 

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.