“žMoja kuća budućnosti” održana sa velikim uspjehom

Manifestacija “žMoja kuća budućnosti” u sklopu prvog obilježavanja Sedmice održive energije EU (EUSEW) u Bosni i Hercegovini je održana sa velikim uspjehom na zadovoljstvo organizatora (Energis) i partnera manifestacije.

Tokom dva dana građani Sarajeva su dobili detaljne informacije o prezentiranim mjerama energetske efikasnosti i o tehnologijama obnovljivih izvora energije.

Ono što posebno raduje je spremnost građana za implementaciju mjera, međutim nedostatak znanja i kvalitetne tehničke podrške predstavlja glavnu prepreku. Upravo ova manifestacija je pokušala premostiti navedene prepreke povezujući građane sa liderima u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije u Bosni i Hercegovini. Ostaje da vidimo koliko će projekata biti zaista implementirano i koji su razultati tih projekata, ali na osnovu povratnih informacija očekujemo značajniju primjenu navedenih mjera u Sarajevu ali i šire.

Organizator manifestacije Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti Energis se i ovom prilikom zahvaljuje svim posjetiocima manifestacije kao i pokroviteljima i partnerima “žMoje kuće budućnosti”: Grad Sarajevo, GIZ ORF, Profine BH, Percon STO, Raiffeisen Bank, Viessmann BiH i Krivaja TMK, kao i medijskim partnerima Sarajevo-x.com, RSG i RSG1 te BHT1.

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.