Moja kuća budućnosti

Posjetite “Moju kuću budućnosti” i saznajte kako sve možete uštediti energiju i tako smanjiti troškove domaćinstva.

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti Energis je organizator obilježavanja Sedmice održive energije Evropske unije, što je prvi put da se ovaj događaj dešava Bosni i Hercegovini. Centralni događaj pod nazivom “žMoja kuća budućnosti” se održava 11. i 12. aprila na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra) u Sarajevu i na njemu su predstavljena posljednja dostupna dostignuća energetske efikasnosti. “žMoja kuća budućnosti” prvenstveno ima edukativni karakter, sa ciljem da se jednostavno i sadržajno prikažu metode i rješenja koja značajno doprinose uštedi energije. Drugi značajni element događaja je prezentacija obnovljivih izvora energije koji su primjenljivi u prosječnom domaćinstvu. Približavanje i prezentacija mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije je ključno za masovniju implementaciju u Bosni i Hercegovini, što je jedan od osnovnih zadataka Evropske unije u ovoj oblasti. U okviru manifestacije sutra, 12. aprila, u Dvorani 1 Cinema City-ja bit ce održana stručna konferencija “žEnergetska efikasnost u graditeljstvu” na kojoj će predavanja održati profesor Ljubomir Mišćević sa Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i gosp. Harald Heuwieser stalni saradnik Passivhouse Instituta iz Njemačke.

Promociju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije podržali su: Grad Sarajevo, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, Raiffeisen Bank BH, STO Percon, KRIVAJA TMK, Viessmann BiH i Profine BH  institucije i kompanije koje predvode promociju i implementaciju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Sedmica održive energije Evropske unije (EUSEW) je kampanja koju provodi Evropska unija sa ciljem podizanja opće svijesti o
energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Centralna manifestacija EUSEW-a se održava u Briselu, Belgija i na njoj učestvuju najvažnije političke i društvene ličnosti iz cijele Evrope. EUSEW se održava jednom godišnje od 2006. i do sada je organizovano preko 300 manifestacija širom Evrope, dok je ove godine prijavljeno preko trideset manifestacija u sklopu obilježavanja EUSEW-a.

Komentariši

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.