Na hvalevrijednu inicijativu EXIT festivala Srbija će posaditi milijardu stabala!

R:Evolution incijativa je u kojoj osim EXIT-a sudjeluje i nekoliko nevladinih ekoloških udruženja te neprofitnih organizacija, a one za cilj prvenstveno imaju podizanje svijesti o klimatskim promjenama. Na inicijativu organizatora festivala koji ove godine slavi 20 godina, Vlada Srbije usvojila je strateški plan prema kojem će u narednim godinama povećati šumske površine u zemlji s 28 na čak 40 posto. To bi značilo da će Srbija posaditi čak milijardu novih stabala, što je uistinu hvalevrijedna odluka!

Organizatori vlastiti pokret planiraju proširiti s lokalne na globalnu razinu, a za to imaju podršku i Europske unije koja se također bavi ovom problematikom kako bi u skorijoj budućnosti Europa postala ‘klimatski neutralni kontinent’. Bravo!

 

Preuzeto: Jutarnji list

Ova objava je dio projekta “Održivo poduzetništvo mladih” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.