Održana prezentacija Javnog poziva za učešće u CEFE Programu podrške poduzetništvu u Općini Novo Sarajevo

U Dječijoj kući na Grbavici u četvrtak, 13. februara ove godine održana je prezentacija Javnog poziva za učešće u CEFE Programu podrške poduzetništvu u Općini Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo i Udruženje trenera CEFE u BiH partneri su u projektu Programa podrške poduzetništvu, podržanom od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Tim povodom, prisutnima se obratio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakavši kako se pored već planiranih sedam politika aktivnog zapošljavanja koje provodi Općina Novo Sarajevo, realizuju i dodatni projekti sa ciljem smanjenja stope  nezaposlenosti i povećanja životnog standarda stanovništva na području općine.

– I ove godine, kao i prethodnih, planirana je realizacije više različitih projekata u okviru sedam programa aktivne politike zapošljavanja koje provodi općina sa ciljem osposobljavanja mladih ljudi da putem programa samozapošljavanja pokrenu svoje prve biznise, ali i postanu konkurentni na tržištu rada, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je prošle godine u okviru navedenih programa više od 20 subjekata dobilo sredstva i pokrenulo svoje biznise.

Dženan Trbić, predstavnik Udruženja trenera CEFE u BiH pezentirao je akturelni javni poziv kako bi potencijalni kandidati i kandidatkinje koji planiraju uzeti učešće u Programu podrške poduzetništvu putem Javnog poziva dobili sve potrebne informacije.

U svom obraćanju, Trbić je istakao da će kroz CEFE Program podrške poduzetništvu, polaznicima biti osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, podrška u izradi biznis plana i tehnička podrška u registraciji i pokretanju biznisa.

Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska podrška pokretanju biznisa, te, u skladu sa mogućnostima i procijenjenim potrebama, dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške poduzetništvu.

Javni poziv je cijelosti dostupan je na web stranici Općine (www.novosarajevo.ba), a prijave po ovom Javnom pozivu moguće je predati do 21.02.2020. godine u prostorijama Općine Novo Sarajevo – Protokol Općine Novo Sarajevo ili na email lokalni.razvoj@novosarajevo.ba.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.