Općina Ilidža daje bespovratno 5.000 KM mladima

Konkurisati mogu sve nezaposlene mlade osobe do 35 godina starosti, bez obzira na spol, bez obzira na dob, bitno je samo da imaju poslovnu ideju. Poticanjem njihove poslovne ideje  Općina Ilidža pruža priliku za samozapošljavanje, čime će se doprinijeti  razvoju  lokalne zajednice. U Budžetu  za 2020. godinu planiran je iznos  70.000,00 KM.

Na osnovu javnog poziva odabrat će se najbolji poslovni  planovi mladih i žena  i novčano nagraditi. Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, i ostalih troškova. Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi maksimalno do 5.000,00 KM. Javni poziv je objavljen na  web stranici Općine Ilidža i  oglasnoj tabli Općine Ilidža, Mjesnih zajednica  Općine Ilidža  i  Službe za zapošljavnje Kantona Sarajevo – Biro Ilidža. Prijave se mogu dostavljati  45 dana od dana objavljivanja na web  stranici Općine Ilidža (25.februar 2020.)

Svi zainteresirani  dodatne informacije mogu dobiti u Službi za privredu i turizam  putem telefona 033/ 621-431,  kontakt osoba  je Vedada Čaušević kao i 033/ 775- 750 kontakt osoba  Aida Godinjak.

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.