Otvorena oaza u centru Beča

Cilj ozelenjivanja bečkih ulica je smanjenje vrućine, a istovremeno i poboljšanje kvalitete života stanovnika. Drvena bina koja je postavljena koristiće se u večernjim terminima za plesne nastupe, koncerte, čitanja, a u toku dana namijenjena je za piknike. Građani mogu donijeti svoju hranu i konzumirati je u tom okruženju, dok se u sklopu oaze naravno nalazi i kiosk koji nudi informacije o projektu kao i hranu i piće. Glavna atrakcija je bazen dužine 9, širine 4 i dubine 1,4 metra koji gostima nudi priliku da se rashlade tokom vrelih ljetnih dana. Na raspolaganju su im i kabine za presvlačenje, toaleti i tuševi, svakog radnog dana od 10 do 22 sata i sve do 30. avgusta 2020. godine.

Gürtelfrische WEST je projekat okruga 7 i 15  razvijen u suradnji sa institucijom KÖR – Umjetnost u javnom prostoru Beča i uz podršku Agencije za mobilnost Beč. Ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Preuzeto: EurocommPR

Ova objava je dio projekta “Platforma za nisko – karbonski urbani razvoj FBiH” koji Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti (Energis) implementira uz podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Energis-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine

Kontakt

Stojimo na raspolaganju za svaki vid saradnje. Budite slobodni da nas kontaktirate.